Categorieën
Homepage Blog Nieuws

Re-Volt bij BINK

Nieuwe serie lampen van Re-Volt bij BINK in assortiment. check it!

Een introductie

the-light-machine-zwart-revolt-bink-lampen-origineel

Mission

De Re-Volt designs zetten zich bewust af tegen de instant- en wegwerpcultuur die ook de designwereld lijkt te zijn binnengedrongen. Daarom is deze verlichting een survivor, zowel op vlak van design als kwaliteit. Alle onderdelen van deze armaturen kunnen vervangen worden, zodat die niet bij het eerste defect al bij het afval belanden. Alles wordt lokaal geproduceerd produceren en ter plekke in België geassembleerd. 

We treasure cycles more than lines. Poetry more than prose. Authenticity more than pose.

zwart-officer-bureaulamp-revolt-BINK-lampen
blauw-goud-officer-klemlamp-revolt-BINK-lamp-tafellamp-leiden
roze-revolt-officer-bink-lampen

Modular

De ontstaanswortels van Re-Volt liggen bij Modular, het bijna beruchte verlichtingsbedrijf dat sinds de jaren ’80 toon en trends zet in de verlichtingswereld. Bernard Rommens, zoon van Modular’s stichter Paul en ex-creatief directeur was er verantwoordelijk voor de spreekwoordelijke hoek af van de ontwerpen, stands en campagnes. In 1998 kruipt ook zijn ondernemersbloed waar het niet gaan kan, namelijk in het opzetten van Rotor: een eigen agentschap (want iemand moest die catalogi voor Modular toch maken…). Sindsdien heeft Rotor campagnes, standen, websites en interieurs ontworpen voor klanten als BMW, Nespresso, Novy, Dierendonck en – uiteraard – Modular.

Maar, all legacy aside en zoals zo vaak in het creatieve proces, werden de eerste Re-volt stukken onopzettelijk – en tegelijk onvermijdelijk – bedacht in het kader van een interieuropdracht van Rotor. Het bleek niet vanzelfsprekend om een geschikt bestaand product te vinden, dus werd er besloten om het zelf te ontwerpen.

Het stond in de sterren geschreven dat we ergens onderweg wel zouden plooien voor het verleidelijke huwelijk van onze passies: ontwerp en verlichting. 

Radieux-plafondlamp-met-Fresnel-lens-BINK-leiden-revolt-rood
muurlamp_Revolt_Radieux-koraal_rood_BINK_lampen_leiden-02
wit-goud-officer-tolstoy-vloerlamp-staande-lamp-revolt-BINK-leiden

Maatwerk

Duurzaamheid zit hem ook in het ontwerp en de mate waarop dat in het verlengde van het leven en het verhaal van onze klanten ligt. Daarom is het mogelijk om deze verlichting in hoge mate te verpersoonlijken voor u.

the-light-machine-blauw-revolt-bink-lampen-8
the-light-machine-groen-revolt-bink-lampen-origineel
The Light Machine

Henry van de Velde award 2020

Het ontwerp van Bernard Hommel voor The Light Machine heeft de Henry van de Velde Habitat award 2020 gewonnen.

PURPOSE BINK

Geef de beste service en bouw het beste product.
Draag bij aan een circulaire economie door tijdloos design lees meer

Door Gijs Buis

BINK lampen is specialist in lichtoplossingen voor onder andere retail, horeca, kantoren, hotels, bedrijfshallen en residentiële projecten.

nl_NLNederlands