Categorieën
Homepage Blog

Oorsprong Industriële Design Lampen

Oorsprong van de Industriële Design Lampen

De industriële trend in de verlichtingsmarkt maakt steeds meer zijn opkomst. De zoektocht van vele mensen naar een passende industriële lamp is begonnen. De fabriekslampen hebben hun oorsprong gevonden in de 18e eeuw. De duistere fabrieken van die tijd, moesten goed verlicht worden. De fabriekslampen bestonden uit grote, forse lampen veelal gemaakt van staal met hoge lichtopbrengst. Puur functioneel. De gloeilampen die in deze fabriekslampen straalden, waren erg waardevol en moesten goed beschermd worden. Hierdoor werden deze lampen beschermd door een grote metalen kap.

hongaarse-hanglamp

De huidige trend

De industriële stijl werd de laatste jaren al voorzichtig gebruikt in de Verenigde Staten en is langzaam komen overwaaien naar onze streken. In het najaar van 2016 wordt het pas echt een trend. De stoere en ruige look die de industriële lampen uitstralen maken de lampen zo populair. Een hangende fabriekslamp past mooi boven de eettafel en de vintage lampen passen mooi in de woonkamer. Het robuuste karakter van de fabriekslampen met aangepast design geven het interieur een speciaal gevoel. Steeds meer vindt men in onze huizen een rijk gamma aan industriële lampen, fabriekslampen en ook vintage lampen. De verwachting is dat deze invloeden alleen maar verder toe zullen nemen. Maar hoe gaat u nu mee met deze trend en voorziet u uw woning van een industrieel tintje? De zoektocht naar een bijzondere lamp die mooi past in jouw interieur is lastig. Wat is nu de beste plaats voor verlichting? Welk armatuur ga ik toepassen en welke lichtbron kies ik?

industrial-heritage-3

De juiste keuze

Veel mensen die de industriële stijl in huis willen halen, denken dat ze daardoor hun gehele interieur anders moeten inrichten. Dat is echter helemaal niet noodzakelijk. De fabriekslampen en vintage lampen zijn namelijk heel erg goed te combineren met alle andere stijlen. Dit type verlichting vormt meestal een fraaie aanvulling op een andere stijl. Wanneer uw woning bijvoorbeeld is ingericht volgens de landelijke stijl, springt de industriële verlichting er namelijk echt uit. Dit bewijst toch maar weer dat een goed design tijdloos kan zijn.

Onze opdracht is het vinden, inkopen en restaureren van industriële designs uit industrieel erfgoed van begin 20ste eeuw. Door het gebruik van hoogwaardige originele materialen versterken wij het vintage karakter van de armaturen. Ook nieuwe gekende ontwerpen behoren tot onze mogelijkheden met behoud van hun eigen karakter. Wij zijn invoerder en dealer van wereldwijde industriële gekende merken. Onze rijke ervaring kan u steeds helpen bij de juiste keuze.

BINK lampen
Tijdloos Industrieel Design

bink_lampen_001

Slachthuislaan 12
2316 DE, Leiden
[email protected]
www.binklampen.nl

Door Gijs Buis

BINK lampen is specialist in lichtoplossingen voor onder andere retail, horeca, kantoren, hotels, bedrijfshallen en residentiële projecten.

nl_NLNederlands