Categories
Homepage Blog News

3 TIPS FOR LIGHTING IN A NEW HOME

Redecorate / building

Het kiezen van de juiste verlichting voor je woning is best een moeilijke opgave. De meeste mensen doen dit gewoon zelf en juist deze doelgroep wil ik informeren in deze blog. Het doel is niet om de keuzestress moeilijker te maken, maar juist handvaten te bieden voor een flexibele inrichting qua verlichting.

Zodra je toe bent aan verandering in je elektrische huishouding door bijvoorbeeld nieuwbouw of verbouwing, is dat het juiste moment om toe te slaan. Ten eerste, zorg dat je maximaal gebruik maakt van natuurlijk licht. Weet waar je lekkere zonnige plekjes zijn en de knusse hoekjes van je huis in alle jaargetijden. Echter is dit natuurlijk lastiger als je nog niet in de woning woont.

Lighting is often the last cost item on the budget, which often turns out to be more expensive than desirable. Fortunately, you can make it easier for yourself for good preparation with the following 3 tips.

sportschool 3

TIP 1 LIGHT POINTS

In algemene zin kun je eigenlijk niet genoeg lichtpunten, stopcontacten en schakelpunten hebben. Nu ligt dit vrij voor de hand, maar als je je huis ?veranderbestendig? wilt inrichten, kun je dit op de volgende manier doen.
Als je bijvoorbeeld je woonkamer inrichting bekijkt, dan zijn er altijd minstens twee á drie leuke scenario?s voor de inrichting van de woonkamer. Bepaal voor jezelf hoeveel extra lichtpunten je nodig hebt om die andere inrichtingen te faciliteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verplaatsen van de eettafel. De hanglamp wil je dan ook kunnen verplaatsen. Leg deze lichtpunten vast en communiceer dit aan de stukadoor, zodat deze het surplus kan wegwerken. Het is een kwestie van uitmeten waar ze zitten, en je haalt ze zo weer voor de dag!

TIP 2 LOWTECH

How about this LOWTECH solution. Do you love convenience at home but don't have the finances to buy smart lights?
Take double sockets everywhere and, for example, have all the left sockets connected to a light switch. You can switch your lighting on or off at the touch of a button.

Jielde-Loft-D6440-bureaulamp-duo-Mosterd-RAL-1003

TIP 3 ARMATUREN

Er is heel veel keus in verschillende soorten verlichting. Inventariseer vooraf welke lampen er meegaan in de nieuwe setting en koop alleen de basisverlichting vooraf in één keer. Het geeft rust in het huis als de basisverlichting op elkaar is afgestemd en dezelfde sfeer uitstraalt. Verder kom je vaak geruime tijd, nadat je in de nieuwe setting zit, achter de finesses van je huis. Dat is het juiste moment om dat ene bureaulampje of die gave staande lamp te kopen. Bijgekomen van de uitgave van de (ver)bouwing kun je ook financieel weer wat leukere dingen kopen dan dat compromis waar je tijdens het bouwproces voor gekozen zou hebben.

En vergeet niet “de zoektocht is de halve lol”.

BINK

By Gijs Buis

BINK lighting is a specialist in lighting solutions for retail, catering, offices, hotels, industrial areas and residential projects.

en_GBEnglish (UK)