Categorieën
Homepage Blog Nieuws

Dyson lamp kopen?

Lees hier of dit een aankoop is waar u lang plezier van zult hebben.

Bent u benieuwd naar Dyson lampen?

Het team van BINK heeft ze inmiddels regelmatig in handen en we delen hier onze ervaring met u. Als voorproefje kunt u hieronder de korte video van de introductie van de Morph zien.

Idylle

Nu gaat iedere launch gepaard met de nodige superlatieven en we gaan er hier in deze blog met de broodnodige Hollandse nuchterheid naar kijken. Allereerst zetten we kort uiteen welke type Dyson lampen er zijn om vervolgens kort in te zoomen op de techniek en het gebruik.

Waarschuwing vooraf

Wij van WC-eend adviseren…
Begrijp ons niet verkeerd. BINK is sinds kort dealer van Dyson en we verdienen ons brood met de verkoop van lampen. BINK is gegroeid door eigenwijs onze eigen smaak te volgen in armaturen. Gespecialiseerd in armaturen uit begin 20ste eeuw ligt onze focus op tijdloos, veelzijdig & functionele designs. Onze klanten zijn mensen die het leuk vinden om zich iets te verdiepen en iets aan te schaffen waar je over 10 jaar nog steeds blij mee bent. Mede langs deze weg delen we onze mening ter inspiratie & informatie voor gelijkgestemden.

Alle Dyson lampen op een rij

Er zijn drie designs in Dyson lampen.
Twee type bureaulampen die in hetzelfde model als vloerlamp verkrijgbaar zijn. Deze buro- en staande lampen zijn ook de meest verkochte modellen. Het gaat hier om de Lightcycle en de Lightcycle Morph.
Beide modellen zijn in twee kleuren beschikbaar. Zwart en zilver/wit.
Verder heeft Dyson ook een hanglamp aan haar assortiment toegevoegd. Deze is tot nog toe het meest verkocht B2B maar we willen u de CU Beam niet volledig onthouden. De CU Beam is in drie varianten verkrijgbaar (downlight, uplight & duolight). We beperken ons in deze review tot de Lightcycle en de Lightcycle Morph.

De Lightcycle & Lightcycle morph van Dyson in zwart en wit/zilver
Dyson-cubeam-hanglamp-en-lightcyclemorph-vloerlamp-zwart-wit-zilver
De Dyson CU Beam hanglamp en de Lightcycle Morph in zwart en wit/zilver

Techniek

Koelbuistechnologie
Vergeet deze term onmiddelijk maar het is juist deze techniek waar wij het meest van onder de indruk zijn bij Dyson lampen. Natuurlijk zijn Dysons slimme lampen en kun je er de gebruikelijk gadgets op vinden die bij een smartlamp horen (later hierover meer). Maar dat Dyson beproefde ruimtevaart techniek toepast op een lamp vinden wij ronduit COOL. Zowel letterlijk als figuurlijk (cool); met één druppel water in een lange koperen buis zorgt Dyson voor koeling van de LED’s (ja die worden op termijn ook warm). Deze koeling zorgt voor de extreem lange levensduur van 60 jaar voor de zes aanwezige LED’s.

Sensoren
Verschillende sensoren houden het omgevingslicht & daglicht in de gaten zodat de Dyson zijn eigen licht daarop kan aanpassen.
Ook kun je een bewegingssensor activeren die zorgt dat de lamp na 5 minuten uitgaat als je weggaat en aangaat als je weer terug komt van je koffie break 😉

Bediening
De lampen van Dyson zijn te bedienen op de lamp met touch knoppen en schuifknoppen/sliders. Er zit een aan- en uitknop op, een slider voor de kleur van het licht (warm-wit 2700 Kelvin tot koel 6500 Kelvin) en een knop voor de bewegingssensor.

Via de bijbehorende Dyson app met Bluetooth connectie geef je aan waar je woont en je leeftijd. Dit stelt de lamp in staat om de juiste hoeveelheid licht op het juiste tijdstip te geven. Namate je ouder wordt heeft men meer licht nodig. Verder kun je via een paar preset functies je eigen voorkeuren instellen.

Lader
Onder in de verticale arm zit een usb-c lader voor het voeden van bijvoorbeeld uw mobiele telefoon. Altijd handig voor op je bureau vinden wij.

De LED koel-technologie van Dyson

Het Gebruik

De Lightcycle oogt functioneel en is dat ook.
Hij kan eindeloos 360 graden op zijn voet draaien. Daarnaast kan de horizontale arm met het grootste gemak verschoven worden en omhoog en omlaag gebracht worden. Door het gebruik van een contragewicht is dat gemakkelijk. Een fraaie lamp die een beetje op gereedschap lijkt. Wij denken dat deze lamp in ieder geval zal aanslaan bij techneuten.

De lightcycle Morph is zo mogelijk nog veelzijdiger. Ook deze lamp kan eindeloos draaien en bewegen zonder de beperkingen van elektriciteitsdraad of iets dergelijks.
Naast functioneel licht en indirect licht kan deze lamp ook sfeerlicht geven in de ingeklapte stand. Door magnetisme sluit de lamp goed af op de vertikale arm en komt er regelbaar sfeerlicht tot stand. Dit had iets zwaarder uitgevoerd mogen worden. Het voelt en klinkt enigszinds dunnetjes allemaal. Doordat het voortreffelijk werkt is deze aanmerking in onze ogen verwaarloosbaar.

Conclusie

Op het gebruik van de Lightcycle is niets aan te merken maar we vragen ons af of het ontwerp buiten mensen met affiniteit voor techniek zal aanslaan. We zien deze minimalistische lamp zeker staan op een bureau van een ontwerper of architect maar niet zo snel in “een huishouden van Jan Steen” waar de rest van de wereld zijn werk doet.

De Morph is een ander verhaal.
Buiten het feit dat de horizontale uitklapbare arm niet in hoogte gesteld kan worden is deze lamp briljant veelzijdig. Verder geeft de Morph-functie, waarbij de lamp overgaat in sfeerverlichtingsmodus door de lamp in te klappen, dit ontwerp de X-factor in uw interieur. Ontegenzeggelijk een praatstuk voor iedereen die deze lamp zal zien.

Algemeen puntje van kritiek
Er zit een synchronisatie modus op deze Dyson lampen waardoor de lamp zich continue aanpast aan het omgevingslicht. Toen we dit langer gebruikten besloten we deze functie toch uit te schakelen. Met name in de avond gaf de lamp in deze stand te weinig licht naar onze smaak. Wij geven dan toch de voorkeur aan iets meer & constant licht.

De Dysons zijn in onze ogen qua ontwerp tijdloos. De Lightcycle met haar uitgeklede functionele ontwerp dat als gereedschap aandoet. De Morph met de unieke ambiance modus waarvan wij serieus denken dat die luxe uitstraling nog vele decennias zal blijven boeien. Verder zijn de lampen uitermate goed in te stellen qua lichtkleur en lichtsterkte, zowel met de hand als met de app. Hierdoor zijn deze lampen optimaal functioneel. Dyson heeft de belangrijkste functies ongelofelijk goed ingeregeld waardoor u voor de komende 60 jaar een sterk staaltje techniek in huis haalt.

Hartelijk dank voor het lezen van deze review, mocht u nog vragen hebben u kunt ons bereiken via: [email protected] Iedere op- of aanmerking beschouwen wij als kans om het beter te doen!

nieuwe logo BINK lampen
Officieel dealer van Dyson

Geschiedenis van Dyson
James Dyson (Norfolk, 2 mei 1947) is een Britse uitvinder.

James Dyson is vooral bekend als uitvinder van de zakloze stofzuiger. Daarnaast heeft hij nog meer dan 130 uitvindingen laten beschermen.Hij kreeg verschillende eredoctoraten en prijzen.
Dyson Ltd is een Brits technologiebedrijf dat kachels, bladloze ventilatoren, handdrogers, verlichting en stofzuigers ontwerpt en produceert. Het werd in 1978 opgericht door James en is uitgegroeid tot de crème de la crème in zijn branche met duizenden klanten in meer dan 100 landen over de wereld.

—————————————————————————

Leuk om meer van BINK lampen te horen?

Door Gijs Buis

BINK lampen is specialist in lichtoplossingen voor onder andere retail, horeca, kantoren, hotels, bedrijfshallen en residentiële projecten.

nl_NLNederlands